Band

Cherry Darling is een ervaren rockmonster met een bekend gezicht. Opererend vanuit de Limburgse underground, combineert de band goede oude rock met een hedendaags geluid. Smerige gitaren, vadsige baslijnen, pompende drums en catchy zang samengevoegd tot een dosis pure en rauwe rock. De band is een regelrechte live-ervaring, met reeds twee cd’s en één EP op zak.

“Als daarna Cherry Darling van start gaat, zijn we weer thuis. Gitaren en drums en puike popsongs, dat is werk dat je in de bijt van Pinkpop verwacht. En Cherry Darling toont zich de meester van dit genre. Muzikaal maar ook fotografisch een belevenis, met drie mannen op (bas)gitaar en een steengoeie drumster die laten horen hoe je op rij nummers brengt die allemaal recht in de roos zijn.”
3voor12 –

“Allen figureerden vanavond in lange opmaat naar het absolute hoogtepunt van Nu of Nooit. Dat is namelijk de set van Cherry Darling. Die performance is bijna achteloos goed. Met een zwaar groovende ritmesectie en twee sterke gitaristen, spreekt de muziek van Cherry Darling zowel liefhebbers van melodie als fans van hardere genres aan.”
ZEF Magazine –

De band kende sinds haar oprichting in 2010 reeds meerdere hoogtepunten: ze speelden op verschillende radiostations (o.a. 3FM en L1), deelden het podium met bands grote acts (De Staat, Triggerfinger, Birth Of Joy) en bereikten twee keer de finale van de bandwedstrijd Nu of Nooit (2012 & 2014). Daarnaast is er in het zuiden haast geen poppodium, club, kroeg of festival dat zij de afgelopen jaren niet reeds onveilig maakten. De band bracht in 2011 haar titelloze debuutplaat uit, gevolgd door de EP ‘Night’ in 2012 en het vervolgalbum ‘The Dead & Hollow’ in 2015.

CHERRY DARLING IS:

Steven van der Vegt – Zang, gitaar, basgitaar
Stef De Loo – Zang, basgitaar, gitaar
Kiki Beemer – Drums, percussie, zang
Krit Verbeek – Gitaar

en was…

Bjorn Meertens – Gitaar (2010 t/m 2013)
Wessel van der Kroef – Basgitaar (live, 2010 t/m 2011)